Hozzávalók:

1db bankszámla (tulajdonképpen bármilyen, hiszen a bankkártya a lényeg), amúgy nem árt ha e-bankos mert azzal azért jelentősen megkönnyíted a dolgodat.

1db bankkártya, ami dombornyomott kell legyen, ez pedig a Visa Classic vagy Maestro Classic, egyik elektronikus sem jó, amit többnyire úgy hivnak electron, ez tapasztalat és nem kötelező elhinni de jobban jársz ha elhiszed. Mikor a bankszámlámat nyítottam akkor elcsesztem és buktam 1 éves kártyadíjamat, mert visa electront kértem és rájöttem, hogy NEM JÓ, tapasztalatból, nem pedig hallomásból, tehát 1 hónap után mentem vissza és cseréltem le Visa Classicra! Sajnos az első éves kártya díj ingyen volt, de mivel 1 hónap után kártyát váltottam, ezért ki kellett fizessem a Visa Classic kártyadíját.

1db regisztrácíó az ebayen, alapvetően nem kell a saját neved legyen, lehet becenév is, a lényeg, hogy legyen meg a regisztrácíó, ezzel szerintem és nemi alapvető angol tudással nem hiszem, hogy gondot okoz a regisztrácíó.

1db regisztrácíó a Paypalon, nos ez a "nehezebbik" dolog, ami egyáltalán nem nehéz, hiszen a megfelelő mezőket ki kell tölteni és csak annyi csavar van a dologban, hogy a Paypal megnézi, valós-e a regisztrácíód, tehát valódi személy vagy-e és, hogy valóban van-e bankszámlád, bankkártyád. Mindezt úgy ellenörzi le, hogy levon 1 dollárt a számládról, amit a legközelebbi vásárlásnál visszakapsz. Ha megvan a bankkártyád akkor érdemes csak regisztrálni mert fogja kérni a számát és a hátoldalon lévő biztonsági kódot.

Recept:

Megkeresed azt amit meg kivánsz venni, már többször is írtam, hogy miképpen kell ezt és mire kell figyelni, kérlek keresd vissza az archivumból, aztán licitálsz. Tegyük fel 5 dolláron áll a licit, és vissza van 10 óra. (Erről is irtam bövebben, ezt is keresd vissza). Licitálsz, mondjuk eldöntöd, hogy Neked ez a termék megér akár 10 dollárt is, ezért beirsz 10 dollár maximális licitet. Namost ilyenkor ha van másnak is automatikus licite akkor az ebay elkezd licitálni "magától" és az nyer akinek magasabb az ajánlata.
Ha ilyen nincs akkor automatikusan lesz a licit 5,1 dollár, mondjuk. Telik múlik az idő és ha valaki felül licitálna akkor küld emailt a rendszer vagy benézel és látod, ilyenkor el kell döntsd, hogy postaköltséggel együtt (ez saját döntésed, tehát mindig számold hozzá a postaköltséget, hiszen az a végső ár) mennyire vagy hajlandó belenyúlni a pénztárcádba. Mondjuk nagyon akarod a terméket hajlandó vagy 15-öt is adni érte, ezért újra licitálsz és megnyered a licitet 13,5-ért.

Kapsz emailt, hogy fizess, alapvetően a fizetésre van türelmi idő, ugyanis ha ez automatikus licit volt amit 1 héttel azelött adtál meg és nem vagy otthon vagy a gép elött, akkor bizony nem tudsz fizetni, ez változó mennyi a türelmi idő, alapvetően 3-7 nap.

Ha gép elött vagy akkor is várd meg az emailt, legalábbis ha nem ismered az eladót, ugyanis vannak vicces eladók akik kiirják, hogy paypal és közben nem ott kérik, tehát megnyerted a licitet, megkapod az emailt, rákattintasz a linkre az emailben és az elvisz a paypalra!

Namost itt egy kitérő, nagyon nézd meg a linket amire kattintasz és csak akkor kattints ilyen linkre ha biztosan vettél valamit, nehogy véletlenül egy másik hasonló oldalra lépjél és megadd a jelszavad. Tehát nézd a linket és csak biztosan akkor kattints ha valóban megnyerted a licitet, ezt ki is irják a weboldalon. Románok ezzel csalnak, mindenhol volt olvasható a hír a napokban, hogy ilyen állevelet küldenek találomra szanaszét!

Kattintottál paypalra, belépsz és olvasod a részleteit a licitnek, mennyi a cikk, mennyi a postaköltség és így tovább, kérhetsz postai biztositást, és így tovább, aztán össze fog állni a végösszeg, mondjuk 24 dollár és üzenhetsz az eladónak is a fizetés mellett. Végül jön a pay gomb, megnyomva levonja a számládról a pénzt és kész is a fizetés.